Het nieuwe Artis


Documentaire over de oudste dierentuin van ons land in een veranderende tijd, waarvoor Willemiek Kluijfhout ruim een jaar lang de verzorgers, de ontwerpers, de directie en de dieren zelf volgde.

Artis, de oudste dierentuin van Nederland, zit in een radicaal vernieuwingsproces en maakt zich op voor de toekomst. Kun je in de 21ste eeuw wilde dieren nog wel opsluiten midden in de stad Amsterdam? Of is er geen andere keuze meer, nu ongerepte natuur eigenlijk niet meer bestaat?

Documentairemaker Willemiek Kluijfhout volgde ruim een jaar lang de verzorgers, de ontwerpers, de directie en vooral ook: de dieren zelf. Over de langverwachte geboorte van een olifantenkalf, de bouw van een spectaculaire nieuw olifantenverblijf, scherpe discussies rond de rollen van mens, dier, planten en microben, en over de hekken die eerder mensen dan dieren moeten tegenhouden.

Het nieuwe Artis is een documentaire van de makers van Sergio Herman, Fucking Perfect en Het nieuwe RijksmuseumHet nieuwe Artis is een coproductie van Column Film en KRO-NCRV, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Teledoc: Het nieuwe Artis – over de dilemma’s van een dierentuin in de 21ste eeuw wordt uitgezonden als 2Doc op NPO 2.

KRO-NCRV – 22 juli 2018

Kijk Het nieuwe Artis terug via NPO Start

Bekijk DocTalks met daarin een gesprek met regisseur Willemiek Kluijfhout over Het nieuwe Artis

Affiche Teledoc - Het-Nieuwe-Artis

Affiche Teledoc – Het-Nieuwe-Artis

 

Foto’s: Anneloes Pabbruwee

Meer informatie


Duur 86 minuten
Genre Documentaire, Teledoc
Jaar 2018
Omroep KRO-NCRV
Producent Column Film
Scenario Willemiek Kluijfhout
Regie Willemiek Kluijfhout