Het geheim van de HEMA


De HEMA staat bij de meeste Nederlanders op nummer één als het meest onmisbare merk. Maar het bedrijf wil meer. Het warenhuis, opgericht in 1926, is bezig met de grote sprong voorwaarts. Het heeft inmiddels winkels in België en Duitsland en sinds kort ook in Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen. Van Nederlands merk naar wereldmerk.

Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong, maar woont al meer dan dertig jaar in Nederland. Ze heeft vrienden en familie verspreid over de hele wereld en draagt tassen van Jimmy Choo, schoenen van Tod’s en Marni, kleren van Philippa K, Dries van Noten en Yamamoto. Zelf zegt ze: “Eigenlijk ben ik een Pradagirl, maar mijn felgekleurde panties koop ik toch bij de HEMA.”

Diezelfde HEMA stond 2010 voor het tweede achtereenvolgende jaar bovenaan bij alle Nederlanders als het meest onmisbare merk van Nederland. Iedere Nederlander houdt van de HEMA maar… de HEMA wil méér: het legendarische warenhuis, sinds 1926 niet meer weg te denken uit ons leven, is bezig met de grote sprong in het diepe: de verovering van de wereldmarkt en heeft winkels in België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk.

Het meest Hollandse warenhuis van Nederland gaat de wijde wereld veroveren. Een verhaal over vallen en opstaan, over worst, wc-borstels en hippe jurkjes. En over die typische Nederlandse boerenslimheid. Kortom, wat is nou toch het geheim van de HEMA?

VPRO – maandag 7 januari 2013

Kijk Het geheim van de HEMA terug via NPO Start

Poster van de Teledoc - Het geheim van de HEMA

Poster van de Teledoc – Het geheim van de HEMA

 

 

Meer informatie


Duur 72 minuten
Genre Documentaire, Teledoc
Jaar 2013
Omroep VPRO
Producent In-Soo Productions
Scenario Yan Ting Yuen
Regie Yan Ting Yuen