Teledoc ‘Garage 2.0’ bij de NTR op NPO2

Maandag 25 januari 2016, 20.25 uur zendt de NTR op NPO2 de Teledoc Garage 2.0 uit. Een tragikomische film over de ambities en frustraties bij een autobedrijf.

"We willen de beste zijn. En dat mis ik nu. Wij moeten gewoon beter zijn dan alle anderen."

Gert is de ambitieuze directeur van een autobedrijf in Vianen die ver op zijn troepen vooruit loopt. Met tomeloze energie spoort hij zijn werknemers aan de allerbeste te zijn. Geen afdeling wordt gespaard om 'het nieuwe werken' door tal van trainingen en eindeloze vergaderingen onder de knie te krijgen. 

Maar lukt het Gert uiteindelijk van de werknemer 1.0 een werknemer 2.0 te maken? Hoe ondergaat het personeel die toenemende druk? Hoe overleeft een familiebedrijf in crisistijd? Op de achtergrond spelen ook de bijzondere familieverhoudingen binnen het bedrijf een rol. Senior, de oprichter, doet nog dagelijks zijn ronde door de zaak. Ton, Gerts oudere broer, is mede-eigenaar en opereert meer vanuit de oorspronkelijke, lossere en familiaire sfeer van het bedrijf. 

De levens van de kleurrijke personages in Garage 2.0 - op IDFA 2015 genomineerd voor Best Dutch Documentary - zijn op verrassende wijze verbonden aan de auto. De auto die hen succes, winst, vooruitgang, werk en vrijheid brengt, maar ook gevaar, stress, teleurstellingen en verdriet.

Documentairemaker Catherine van Campen (1970) woont en werkt in Amsterdam, waar ze geschiedenis studeerde aan de UvA. Haar documentaires zijn wereldwijd vertoond (MoMA New York, Hot Docs, Visions du Réel, IDFA) en bekroond (onder meer awards op Hot Docs, IDFA en Visions du Réel). Haar filmografie: Eeuwige Moes (2007), Drona & ik (2009), Anne vliegt (2010), Painful Painting (2011), Joan's Boys (2013).