Gesneuveld in première op 32e NFF

GESNEUVELD, de nieuwe film van Robert Oey (scenario en regie), gaat op zondag 30 september 2012 in première tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Lees verder

Teledoc Gesneuveld maandag 10 december op Nederland 2

Maandag 10 december, 20.25 uur zendt HUMAN op Nederland 2 de documentaire Gesneuveld uit. Een filmisch monument van Robert Oey over soldaten die ver van huis en familie hun leven verloren om in een ander werelddeel vrede te bevechten. Over de families die achterbleven en hun rouw die nooit eindigt. De Teledoc is een coproductie van HUMAN en Pieter van Huystee Film, in samenwerking met het CoBO en het Filmfonds.

Lees verder

Uitzend data Teledoc 2012 bekend!

Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse link, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch en bestemd voor een breed televisie- en/of bioscooppubliek.

Lees verder

Kristallen film voor Ouwehoeren

Vandaag wordt de documentaire OUWEHOEREN, van regisseurs Rob Schröder en Gabrielle Provaas, bekroond met een Kristallen Film. Namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds overhandigt Herman de Wit vanmiddag de award aan Martine en Louise Fokkens en beide regisseurs. Sinds de bioscooprelease op donderdag 1 december hebben 10.000 bezoekers de film gezien. Het is de tweede documentaire in 2011 die de status van Kristallen Film heeft behaald.

Lees verder