Oproep 3e ronde Teledoc 2013

Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch en bestemd voor een breed televisie- en/of bioscooppubliek. In dit project werken publieke omroepen, CoBO en Filmfonds samen met Nederlandse onafhankelijke documentaire producenten.

Lees verder

Hollandse Nieuwe 3 juni op Nederland 3

Maandag 3 juni, 20.25 uur zendt de EO op Nederland 2 Hollandse Nieuwe uit. Een film van Leonard Retel Helmrich over Nederlands laatste echte haringvissers. De Teledoc is een coproductie van In-Soo Productions en de EO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Lees verder

Gekozen plannen voor ontwikkeling Teledoc.

De publieke omroepen, Filmfonds en CoBO hebben zich op donderdag 14 februari gebogen over de ingediende plannen voor Teledoc 2013. Uit de 14 ingediende projecten zijn 6 projecten gekozen die voor een ontwikkelingsbijdrage van CoBO in aanmerking komen. Te weten:

Lees verder

Teledoc ‘De mooiste jongen van de klas’ 27 mei op Nederland 2

Maandag 27 mei, 20.25 uur zendt de VPRO op Nederland 2 De mooiste jongen van de klas uit. Wat is er overgebleven van de solidariteit, saamhorigheid en politieke overtuigingen van de jaren zeventig? Regisseur Suzanne Raes, met linkse idealen opgevoed in een Nijmeegse nieuwbouwwijk, maakt samen met haar klasgenoten van toen de balans op van hun jeugd. De Teledoc is een coproductie van IDTV Docs en de VPRO, in samenwerking met het CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Lees verder

Teledoc Los op Lowlands - Bonobo’s en Nachtvlinders

Een film van Lisa Boerstra over het gedrag en de beleving van een festival-organisme: duizenden mensen in een ritmische migratie van tent naar tent. De Teledoc is een coproductie van Viewpoint Productions en de VPRO, in samenwerking met het CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Lees verder