2e Oproep Teledoc Campus 2014

De NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een nieuw samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus. 
Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van Nederland 3. Wij willen teams van jonge regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders - televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door het Filmfonds, NPO/publieke omroepen en CoBO.

Lees verder

Oproep Teledoc 2014 2e ronde

De Publieke Omroep, het Nederlands Filmfonds (hierna Filmfonds) en CoBO roepen documentairemakers op plannen in te dienen voor het Teledoc project 2014. In dit project
werken publieke omroepen en het Filmfonds samen met Nederlandse onafhankelijke documentaire producenten.

Lees verder

Geselecteerden Teledoc Campus

De selectieprocedure is afgerond en de projecten die zijn geselecteerd voor ontwikkeling zijn bekend gemaakt. Uit deze projecten zal weer een selectie gemaakt worden voor realisering.

Lees verder

Oproep Teledoc Campus 2013

De NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een nieuw samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus.
Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van Nederland 3. Wij willen teams van jonge regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders - televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door Filmfonds, NPO/publieke omroepen en CoBO.

Lees verder

Teledoc Campus

Nieuw initiatief voor beginnend documentaire-talent

De Nederlandse Publieke Omroep, CoBO en het Nederlands Filmfonds lanceren Teledoc Campus, een gezamenlijk project voor beginnende documentairemakers. Met Teledoc Campus krijgen jaarlijks twaalf teams de kans om een documentaire te ontwikkelen. Uiteindelijk worden zes documentaires daadwerkelijk gerealiseerd en uitgezonden op Nederland 3.

Lees verder