V.I.S.S.E.N


V.I.S.S.E.N gaat over vissen en wat de visser beweegt. Het is een persoonlijke filmische zoektocht naar de oervisser in de mens en tegelijk een portret van Nederland aan en op het water.

Een miljoen Nederlanders doet aan voetbal. Bijna twee miljoen Nederlanders vist één of meerdere keren per jaar. Vissen is misschien wel de opmerkelijkste volkssport ter wereld. De documentaire V.I.S.S.E.N duikt in de wereld van de Nederlandse vissers en vissen. Boven en onder water. Op het IJ, aan de kust, op de Noordzee, in de stad, de polder en op en aan de meren en rivieren.

De film is een persoonlijke, filmische zoektocht naar de ‘oervisser’ in de mens en tegelijkertijd een portret van Nederland aan en op het water. V.I.S.S.E.N gaat ook over de vraag wat de visser beweegt. Waarom gaan mensen vissen? Wie zijn dat, die vissers? Is vissen een hobby, een sport, een vlucht of een onontkoombaar oeroud instinct? Wat gaat er door je heen als je vist, als je een vis vangt, of als je niets vangt? En: hoe ervaart die vis dat eigenlijk, zo’n haak in zijn bek? V.I.S.S.E.N is een film van regisseur Pieter-Rim de Kroon en scenarioschrijver Maarten de Kroon, die eerder de film Hollands Licht maakten, die werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

AVRO – maandag 28 mei 2012

Kijk V.I.S.S.E.N terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 90 minuten
Genre Documentaire, Teledoc
Jaar 2012
Omroep AVRO
Producent Windmill Film
Scenario Maarten de Kroon, Pieter-Rim de Kroon
Regie Pieter-Rim de Kroon