Hou me vast – De Dijk


Een intieme blik achter de schermen van een band die zich met vriendschap en onvoorwaardelijke liefde voor muziek staande houdt.

Al bijna 30 jaar toert De Dijk door Nederland. Van Nijeveen tot Bergen op Zoom, van Weert tot Broek op Langedijk. In vrijwel ongewijzigde samenstelling heeft deze band een steeds breder publiek aan zich weten te binden. Ze zijn samen opgegroeid en hebben elkaar beter gemaakt door keihard en op een unieke manier samen te werken.

Terwijl voor de buitenwereld Huub van der Lubbe het gezicht is van de band, is de band van binnen vooral een collectief: alles wordt in gezamenlijkheid besloten. Het gaat altijd om ‘samen’. De Dijk-leden hebben alles wat je je als muzikant kunt wensen in Nederland: altijd volle zalen, en een band van vrienden. Maar toch groeit ondanks deze weldaad bij Huub van der Lubbe soms de twijfel: hoe lang kun je op deze manier nog door gaan? Is er een leven buiten De Dijk? En wanneer zou dat leven dan moeten beginnen?

De documentaire toont het jaar waarin ze hun eerste internationale album Hold On Tight uitbrengen en dat feestelijk zouden bekronen met een optreden met Solomon Burke in Paradiso. Het loopt anders; de ochtend van zijn aankomst in Amsterdam overlijdt Solomon Burke op Schiphol. De Dijk is er kapot van: ze verliezen een vriend, maar ook valt een mogelijke internationale droom aan diggelen.

NPS – maandag 31 oktober 2011

Kijk Hou me vast – De Dijk terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 83 minuten
Genre Documentaire, Teledoc
Jaar 2011
Omroep NPS
Producent IDTV Docs
Scenario Suzanne Raes
Regie Suzanne Raes