Hart van de democratie


Documentaire van Suzanne Raes en Liesbeth Witteman met daarin een zoektocht met politiek verslaggevers Kees Boonman en Charlotte Nijs naar de noodzakelijke vernieuwing van onze parlementaire democratie. 

In het gebouw, waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel. Geldt dat ook voor de kwaliteit van onze huidige democratie?

In Hart van de Democratie onderzoeken Suzanne Raes (Ganz: How I Lost My Beetle, 0,03 seconde) en Liesbeth Witteman de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit.

Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd.

NTR – vrijdag 20 maart 2020

Kijk Hart van de democratie na uitzending terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 91 minuten
Genre Documentaire, Teledoc
Jaar 2019
Omroep NTR
Producent Docmakers
Scenario Liesbeth Witteman, Suzanne Raes
Regie Liesbeth Witteman, Suzanne Raes