69: Liefde Seks Senior


Oude mensen hebben geen seks en worden niet meer verliefd. Dat is wat iedereen denkt. Maar is dat eigenlijk wel zo of kunnen we het ons gewoon niet voorstellen?

Hoe ga je om met de liefde als je al meer dan zestig jaar getrouwd bent? Kun je nog verliefd worden op je 85ste? Is klaarkomen nog hetzelfde? Wat voor invloed heeft een ouder lijf op de beleving van seks?

In 69: liefde seks senior vertellen ouderen ontwapenend en ontroerend over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seksleven op gevorderde leeftijd. Jongeren bepalen immers het beeld van seks in de samenleving. In de documentaire vertellen de nog steeds smoorverliefde Atie (81) en Kees (83) over hun ontmaagding zestig jaar terug op Vlieland; Hans ervaart op zijn 83ste met zijn nieuwe vriend voor het eerst hoe het is als seks en liefde samenkomen; Wietske (72) is een relatie begonnen met de gevoelige Fred (66), terwijl ze nog met veel liefde voor haar demente echtgenoot zorgt; en Jeanne (84) gaat in een seksshop op zoek naar de nieuwste vibrator.

Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop en waarnaar we verlangen. 69: liefde seks senior gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?

VPRO – maandag 26 mei 2014

Kijk 69: Liefde Seks Senior terug via NPO Start

Meer informatie


Duur 80 minuten
Genre Documentaire, Teledoc
Jaar 2014
Omroep VPRO
Producent Zuidenwind Filmproductions
Scenario Menna Laura Meijer
Regie Menna Laura Meijer