Het verhaal achter Sergio Herman - Fucking Perfect

Documentairemaakster Willemiek Kluijfhout vertelt vrijdag 5 februari haar verhaal over de totstandkoming van haar film ‘Fucking Perfect’, over de Zeeuwse topkok Sergio Herman. 

Dat gebeurt vanaf 19 uur in Kenniswerf/Dok 41 in Vlissingen (Edisonweg 41b). Sergio Herman besloot in de zomer van 2013 het roer om te gooien en de deuren van zijn succesvolle restaurant ‘Oud Sluis’ met drie Michelin-sterren te sluiten. Sinds dat moment volgde filmmaker Kluijfhout de Zeeuw van dichtbij.

Het resultaat is een intieme documentaire over het perfectionistische en gepassioneerde leven van Sergio. De documentaire was te zien op NPO-2 en heeft onlangs op het Seattle International Film Festival in Amerika de juryprijs gewonnen in de categorie Beste Documentaire 2015.

Marketing

Willemiek Kluijfhout maakte eerder voor Omroep Zeeland de documentaire-serie ‘Boven Water’ over de watersnoodramp van 1953 en ‘L’amour des Moules’ over de Zeeuwse mossel. Kluijfhout groeide op in Woerden, maar haar moeder is een Yersenaar en haar vader komt uit Biggekerke. Tijdens de avond wordt ook ingegaan op de betekenis van ‘Fucking Perfect’ als marketingtool voor Zeeland.