De Missie op 3 maart in de bioscoop

Vanaf 2 maart is De Missie, de nieuwe documentaire van Robert Oey (De Leugen, Gesneuveld), te zien in de bioscopen. Vanaf februari maakt de Teledoc een tour met speciale ‘debriefs’.

 

De missie in De Missie betreft de VN-vredesmissie in Mali.

Kolonel Joost de Wolf is een Nederlandse officier van het Korps Mariniers die zijn leven in dienst van het leger heeft gesteld. In 2014 wordt hij benoemd tot plaatsvervangend chef militaire operaties van MINUSMA, de VN-vredesmissie in Mali. Als De Wolf in Mali aankomt, besluit de Malinese regering de opstandige Toeareg in het noorden aan te vallen en het broze vredesproces te torpederen. De Wolf probeert met een mix van charme, arrogantie en daadkracht de regie terug te winnen, maar wordt gehinderd door een gebrek aan politieke sturing van zowel het VN-hoofdkwartier in New York als van zijn bazen in Den Haag. De Wolf besluit eigenhandig de grenzen van het mandaat op te zoeken, maar brengt daarmee onverhoopt zijn eigen militaire carrière in gevaar.

De film zal vanaf 3 maart te zien zijn in diverse filmtheaters. Tevens zullen speciale DEBRIEFS georganiseerd worden, waar publiek en professionals na de film met elkaar en de regisseur in discussie kunnen. Informatie: demissiedefilm.nl

 

De Missie is een coproductie van Zeppers Film en IKON en kwam tot stand in het kader van Teledoc met steun van CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO. De tournee is mede mogelijk gemaakt door het Vfonds en het Nederlands Filmfonds.