Lange adem levert Nieuwe Helden kristal op

Het was een late binnenkomst, maar de wielerdocumentaire Nieuwe helden heeft nu toch echt de Kristallen status bereikt: tienduizend bezoekers. Om dit te vieren heeft distributeur Amstel Film een speciale screening georganiseerd.

Op maandag 25 januari a.s. zal in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht de tienduizendste bezoeker verwelkomd worden. Daar heeft de documentaire dan in totaal 21 maanden over gedaan. De premièredatum was namelijk 17 april 2014. Het bewijst maar weer eens hoe lang films soms blijven doorlopen als ze allang van de radar van de bioscooporganisaties verdwenen zijn.

Nieuwe helden: in het hart van de tour volgt gedurende de 100ste editie van de Tour de France de jonge Nederlandse Argos-Shimano wielerploeg. Gaandeweg de koers zal sprinttalent Marcel Kittel zich ontpoppen tot een raswinnaar. Er was veel waardering voor de cinema verité-aanpak van regisseur Dirk Jan Roeleven.

De speciale avond wordt gepresenteerd door journalist en presentator Herman van der Zandt, er is een voordracht van schrijver Bert Wagendorp en singer-songwriter Jan Willem Roy zal voor muziek zorgen. Andere aanwezigen zijn ploegleider Rudi Kemna, oud-wielrenners Peter Winnen en Rob Harmeling.