Teledoc 'Het geheim van de Hema' 7 januari op Ned 2

Maandag 7 januari 2013, 20.25 uur zendt de VPRO op Nederland 2 de documentaire Het geheim van de HEMA uit. Een film van Yan Ting Yuen over het Nederlandse warenhuis dat uit wil groeien van nationaal naar wereldmerk. De Teledoc is een coproductie van In-Soo Productions en de VPRO, in samenwerking met het CoBO en het Filmfonds.

De HEMA staat bij de meeste Nederlanders op nummer één als het meest onmisbare merk. Maar het bedrijf wil meer. Het warenhuis, opgericht in 1926, is bezig met de grote sprong voorwaarts. Het heeft inmiddels winkels in België en Duitsland en sinds kort ook in Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen. Van Nederlands merk naar wereldmerk.

Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong en woont al dertig jaar in Nederland. Een jaar lang volgde ze CEO Ronald van Zetten en zijn team op weg naar de top van de mondiale retailwereld. De film biedt een unieke, open, humoristische en persoonlijke inkijk in het warenhuis waar elke Nederlander mee opgroeit en binnenkort misschien ook de rest van de wereld. Een verhaal over vallen en opstaan en die typische Nederlandse boerenslimheid.