TV-beeld voor Teledoc Naziha’s lente

Op 7 maart zijn in Amsterdam de TV-beelden uitgereikt, de jaarlijkse Nederlandse televisievakprijzen. Ook een aantal CoBO-producties viel in de prijzen. 

 

De Teledoc Naziha’s lente (Volya Films, NTR) werd bekroond in de categorie Beste reportage en documentaire(programma).

Daarnaast waren er prijzen voor de One Night Stand Geen koningen in ons bloed (Beste dramaserie en  Beste script) en voor de One Night Stand Een goed leven met een gelukkig einde (Beste hoofdrol).

Het was de vierde keer dat de TV-beelden werden uitgereikt, dit jaar in 17 categorieën.   

Lees verder

Het verhaal achter Sergio Herman - Fucking Perfect

Documentairemaakster Willemiek Kluijfhout vertelt vrijdag 5 februari haar verhaal over de totstandkoming van haar film ‘Fucking Perfect’, over de Zeeuwse topkok Sergio Herman. 

Dat gebeurt vanaf 19 uur in Kenniswerf/Dok 41 in Vlissingen (Edisonweg 41b). Sergio Herman besloot in de zomer van 2013 het roer om te gooien en de deuren van zijn succesvolle restaurant ‘Oud Sluis’ met drie Michelin-sterren te sluiten. Sinds dat moment volgde filmmaker Kluijfhout de Zeeuw van dichtbij.

Het resultaat is een intieme documentaire over het perfectionistische en gepassioneerde leven van Sergio. De documentaire was te zien op NPO-2 en heeft onlangs op het Seattle International Film Festival in Amerika de juryprijs gewonnen in de categorie Beste Documentaire 2015.

Marketing

Willemiek Kluijfhout maakte eerder voor Omroep Zeeland de documentaire-serie ‘Boven Water’ over de watersnoodramp van 1953 en ‘L’amour des Moules’ over de Zeeuwse mossel. Kluijfhout groeide op in Woerden, maar haar moeder is een Yersenaar en haar vader komt uit Biggekerke. Tijdens de avond wordt ook ingegaan op de betekenis van ‘Fucking Perfect’ als marketingtool voor Zeeland.

Lees verder

De Missie op 3 maart in de bioscoop

Vanaf 2 maart is De Missie, de nieuwe documentaire van Robert Oey (De Leugen, Gesneuveld), te zien in de bioscopen. Vanaf februari maakt de Teledoc een tour met speciale ‘debriefs’.

 

Lees verder

Lange adem levert Nieuwe Helden kristal op

Het was een late binnenkomst, maar de wielerdocumentaire Nieuwe helden heeft nu toch echt de Kristallen status bereikt: tienduizend bezoekers. Om dit te vieren heeft distributeur Amstel Film een speciale screening georganiseerd.

Op maandag 25 januari a.s. zal in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht de tienduizendste bezoeker verwelkomd worden. Daar heeft de documentaire dan in totaal 21 maanden over gedaan. De premièredatum was namelijk 17 april 2014. Het bewijst maar weer eens hoe lang films soms blijven doorlopen als ze allang van de radar van de bioscooporganisaties verdwenen zijn.

Nieuwe helden: in het hart van de tour volgt gedurende de 100ste editie van de Tour de France de jonge Nederlandse Argos-Shimano wielerploeg. Gaandeweg de koers zal sprinttalent Marcel Kittel zich ontpoppen tot een raswinnaar. Er was veel waardering voor de cinema verité-aanpak van regisseur Dirk Jan Roeleven.

De speciale avond wordt gepresenteerd door journalist en presentator Herman van der Zandt, er is een voordracht van schrijver Bert Wagendorp en singer-songwriter Jan Willem Roy zal voor muziek zorgen. Andere aanwezigen zijn ploegleider Rudi Kemna, oud-wielrenners Peter Winnen en Rob Harmeling.

Lees verder