Première documentaire ‘De Europeaan’ over Frans Timmermans op IDFA

Lukt het De Europeaan Frans Timmermans trouw te blijven aan zijn idealen en de solidariteit waar Europa voor staat in de praktijk te brengen? Zelden heeft een camera van zo dichtbij het hart van Europa kunnen filmen. Het resultaat is een persoonlijke, bij vlagen grappige en ontroerende film in een politiek hectische tijd.

 

Lees verder

Oproep Teledoc 2016 4e ronde

OPROEP 4e RONDE TELEDOC 2016 –UITERSTE INDIENDATUM  15 september 2016


Filmmakers worden uitgenodigd om uiterlijk 15 september a.s. een plan in te dienen voor de ontwikkeling van een Teledoc. In dit project werken publieke omroepen en NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds samen met Nederlandse onafhankelijke documentaire regisseurs en producenten.

Lees verder

Oproep Teledoc 2016 3e ronde

OPROEP 3e RONDE TELEDOC 2016 –UITERSTE INDIENDATUM  17 mei 2016


Filmmakers worden uitgenodigd om uiterlijk 17 mei a.s. een plan in te dienen voor de ontwikkeling van een Teledoc. In dit project werken publieke omroepen en NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds samen met Nederlandse onafhankelijke documentaire regisseurs en producenten.

Lees verder

TV-beeld voor Teledoc Naziha’s lente

Op 7 maart zijn in Amsterdam de TV-beelden uitgereikt, de jaarlijkse Nederlandse televisievakprijzen. Ook een aantal CoBO-producties viel in de prijzen. 

 

De Teledoc Naziha’s lente (Volya Films, NTR) werd bekroond in de categorie Beste reportage en documentaire(programma).

Daarnaast waren er prijzen voor de One Night Stand Geen koningen in ons bloed (Beste dramaserie en  Beste script) en voor de One Night Stand Een goed leven met een gelukkig einde (Beste hoofdrol).

Het was de vierde keer dat de TV-beelden werden uitgereikt, dit jaar in 17 categorieën.   

Lees verder

Het verhaal achter Sergio Herman - Fucking Perfect

Documentairemaakster Willemiek Kluijfhout vertelt vrijdag 5 februari haar verhaal over de totstandkoming van haar film ‘Fucking Perfect’, over de Zeeuwse topkok Sergio Herman. 

Dat gebeurt vanaf 19 uur in Kenniswerf/Dok 41 in Vlissingen (Edisonweg 41b). Sergio Herman besloot in de zomer van 2013 het roer om te gooien en de deuren van zijn succesvolle restaurant ‘Oud Sluis’ met drie Michelin-sterren te sluiten. Sinds dat moment volgde filmmaker Kluijfhout de Zeeuw van dichtbij.

Het resultaat is een intieme documentaire over het perfectionistische en gepassioneerde leven van Sergio. De documentaire was te zien op NPO-2 en heeft onlangs op het Seattle International Film Festival in Amerika de juryprijs gewonnen in de categorie Beste Documentaire 2015.

Marketing

Willemiek Kluijfhout maakte eerder voor Omroep Zeeland de documentaire-serie ‘Boven Water’ over de watersnoodramp van 1953 en ‘L’amour des Moules’ over de Zeeuwse mossel. Kluijfhout groeide op in Woerden, maar haar moeder is een Yersenaar en haar vader komt uit Biggekerke. Tijdens de avond wordt ook ingegaan op de betekenis van ‘Fucking Perfect’ als marketingtool voor Zeeland.

Lees verder