Oproep Teledoc 2018

Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch en voor een breed televisie- en bioscooppubliek. In dit project werken publieke omroepen, CoBO en het Nederlands Filmfonds samen met Nederlandse onafhankelijke documentaire producenten.

 

Lees verder

Trailer De Europeaan

Lukt het De Europeaan Frans Timmermans trouw te blijven aan zijn idealen en de solidariteit waar Europa voor staat in de praktijk te brengen? Zelden heeft een camera van zo dichtbij het hart van Europa kunnen filmen. Het resultaat is een persoonlijke, bij vlagen grappige en ontroerende film in een politiek hectische tijd.

Kijk hier de trailer van De Europeaan

Lees verder

Trailer: De Claim - zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

Op IDFA draait de documentaire De Claim - zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog van regisseur Ditteke Mensink. De film draait om het ontroerende verhaal van een erfgenaam van een Holocaustslachtoffer die een claim doet op een door de nazi’s geroofd schilderij dat nu in Museum Arnhem hangt. 

De documentaire laat zien hoe moeilijk het is om een claim toegekend te krijgen. Want hoe bewijs je meer dan zeventig jaar na dato dat het schilderij in Arnhem het kunstwerk is dat boven opa’s buffetkast hing, als je alleen uit de jeugdherinneringen van je vader kan putten? Het is een pijnlijk gebeuren wanneer je na een lange zoektocht en het doorspitten van vele dossiers uiteindelijk het schilderij niet terugkrijgt. Het geclaimde kunstobject heeft veel betekenis: het is verbonden met de verwerking van een traumatisch oorlogsverleden.

 

De Claim - zoektocht naar roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog

Lees verder

Toekenningen Teledoc 2016 bekend

Voor de volgende editie van Teledoc zijn hebben CoBO, NPO en het Nederlands Filmfonds de volgende vier projecten geselecteerd voor ontwikkeling en realisering. Lees verder

Première documentaire ‘De Europeaan’ over Frans Timmermans op IDFA

Lukt het De Europeaan Frans Timmermans trouw te blijven aan zijn idealen en de solidariteit waar Europa voor staat in de praktijk te brengen? Zelden heeft een camera van zo dichtbij het hart van Europa kunnen filmen. Het resultaat is een persoonlijke, bij vlagen grappige en ontroerende film in een politiek hectische tijd.

 

Lees verder